Preguntes Monitors2021-10-18T10:23:03+02:00

Dubtes dels cursos de monitors/es i pràctiques.

On puc fer pràctiques de monitor/a?2021-10-28T17:28:37+02:00

Des de l’Escola Educa entenem que les pràctiques formen part del procés de formació de l’alumne i per tant, atenent la varietat d’activitats que hi ha en el lleure, és l’alumne qui busca el centre o empresa que millor s’adapti a l’activitat de lleure que ell/ella vol desenvolupar.

Quins requisits ha de complir aquesta entitat o empresa?

Segons l’ORDRE  BSF/192/2015, de 18 de juny, per la qual s’estableixen els programes dels cursos de formació de monitor/a i de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil. 

Article 3

Etapa de pràctiques

3.1 Les pràctiques consisteixen en activitats d’educació en el lleure continuades o intensives, durant les quals l’alumne/a ha de desenvolupar totes les funcions pròpies d’un monitor/a o d’un director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.

3.2 Les activitats de pràctiques han de reunir els requisits següents:

a) Tenir un projecte educatiu i un equip de monitors/ores estable que treballi en equip.

b) Tenir un/a director/a de pràctiques que tingui el diploma de director d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil expedit per l’òrgan competent en matèria de joventut de la Generalitat de Catalunya o de l’òrgan corresponent de les comunitats autònomes amb competència en la matèria, i també aquelles persones que tinguin el certificat de professionalitat de direcció i coordinació d’activitats de lleure infantil i juvenil.

c) Tenir un grup d’infants o de persones joves estable, d’una franja d’edat d’entre 3 i 20 anys, i que la durada de les activitats que s’hi facin sigui suficient per poder avaluar el procés educatiu, o bé ser una instal·lació juvenil inscrita en el Registre d’instal·lacions juvenils de l’òrgan competent en matèria de joventut i tenir una activitat anual estable. La diferència mínima d’edat entre el monitor/a i el grup d’infants ha de ser de 3 anys. En cas que les pràctiques es realitzin en grups on, com a mínim, el 90% de les persones tinguin una discapacitat intel·lectual, és indispensable que aquest grup disposi d’un projecte educatiu de lleure i no se li apliquin els barems de franja i de diferència d’edat

Què he de fer abans de començar les pràctiques?2023-05-04T12:46:42+02:00

Un cop tenim clar on volem desenvolupar la nostra etapa de pràctiques cal formalitzar la documentació i haurem de seguir les següents passes:

1.- Enviar un correu electrònic a l’Escola Educa (info@escolaeduca.org) dient el nom de l’entitat o empresa on realitzarem les pràctiques, ja que cal verificar si tenim conveni amb aquesta entitat o empresa.

IMPORTANT: cal el nom de l’empresa que organitza l’activitat, és a dir, si estic a un menjador, l’empresa del menjador, no el nom de l’escola.

2.- Un cop hem rebut la resposta per part de l’Escola Educa, si ens confirmen que hi ha conveni, passem al punt 3. En el cas que ens diguin que no tenen conveni, al mateix correu ens explicaran què hem de fer i podem descarregar-ho des de la part inferior.

3.- Un cop confirmat el conveni o signat un nou conveni, cal que l’entitat o empresa i al mateix temps l’alumne/a ompli el document “acord de pràctiques” que hi ha a la part inferior.

Tota la documentació, el conveni (en cas que s’hagi de signar) i l’acord de pràctiques l’heu de portar (o enviar per correu postal, recomanem certificat) a l’escola ABANS de començar les pràctiques, us recordem que tota aquesta documentació ha de ser original (ni escanejada, ni fax…). No es poden començar les pràctiques si no tenim aquesta documentació, ja que no es comptabilitzarà.

Què he de fer durant les pràctiques de monitor/a?2021-10-28T17:39:41+02:00

Durant les pràctiques cal realitzar les funcions pertinents d’un monitor/a de lleure. Us recordem que esteu encara dins del procés formatiu, i per tant és el moment de posar en pràctica tot allò que hem vist durant el curs. És per això, que un monitor/a planifica, executa i avalua activitats de lleure amb infants i joves, adequant aquestes activitats a l’edat i característiques del grup amb el qual està. En aquest procés, és important, per tant, que pugueu assumir la responsabilitat de dirigir vosaltres una activitat, des de la seva planificació, passant per l’execució, fins a l’avaluació.

Podeu aprofitar per anar realitzant paral·lelament a les pràctiques la memòria.

Us recordem que des de l’Escola Educa estem a la vostra disposició per a qualsevol incidència que pugui sorgir, igual que podem establir contactes amb les entitats o empreses de pràctiques per fer un seguiment aleatori de les pràctiques.

Documentació final de pràctiques monitors/es2021-11-10T10:53:35+01:00

Al finalitzar les pràctiques, l’entitat i/o empresa, i més concretament el director/a de lleure que les ha supervisat, us ha d’omplir el document “Certificat de pràctiques de monitor/a” que trobareu a la part inferior.

Aquest certificat ha d’estar correctament omplert, signat i segellat.

S’ha de fer arribar a l’Escola Educa el document original, ja sigui per correu postal o presencialment. No s’acceptarà cap certificat de pràctiques escanejat o fotocopiat.

Només s’acceptarà un certificat de pràctiques per correu electrònic si el director/a de lleure té signatura digital i si s’ha afegit la imatge del segell al certificat.

Us recordem les dates de les convocatòries: 15 de gener, 15 d’abril i 15 d’octubre.

ATENCIÓ: no comencem a corregir cap memòria fins que no arribi la data de la convocatòria. Si teniu alguna cosa malament us donarem uns dies per poder rectificar-ho, si no, passareu a la convocatòria següent.

Quan tindré la titulació?2021-10-28T17:59:00+02:00

Un cop tot el procés és correcte, i has rebut l’informe de la memòria com a apta, nosaltres procedim a notificar a Generalitat. Aquesta notificació es produeix també en tres dates per a cada convocatòria: 1 de març, 1 de juny i 1 de desembre.

A partir d’aquesta notificació, hem d’esperar que Generalitat imprimeixi les titulacions i nosaltres ho gestionem a la nostra Escola. Aquest procés no té una durada exacta, i pot variar entre les 3 i les 6 setmanes després de les dates de la part superior.

Per això, estigues molt atent i atenta a la nostra web o a les nostres xarxes socials, ja que quan tinguem les titulacions a l’Escola ho publicarem per allà.

ATENCIÓ: no t’enviem un correu personal, ho publiquem a les xarxes o a la web.

Per recollir la teva titulació, tal com t’expliquem al correu què has rebut amb l’informe de la memòria, pots venir a buscar-la a l’Escola o pots demanar l’enviament per correu postal. Si us plau, revisa el correu de l’informe de la memòria on ho trobaràs tot detallat.

Quan sabré si està bé?2021-10-28T17:56:38+02:00

Com t’hem comentat, si lliures la memòria abans de la data límit de cada convocatòria, l’equip de l’Escola Educa no comença a corregir fins aquella data. Un cop corregides les memòries, comencem a notificar, primer, a les persones què han de rectificar alguna cosa de la memòria, i després a la gent que la té APTA. Així doncs, rebràs un correu electrònic amb l’informe de la memòria entre les 5-6 setmanes posteriors a la data de tancament de la convocatòria.

El correu el rebràs des del mateix correu al qual has enviat  la memòria, per això, recorda que si tens un correu hotmail, has d’estar molt atent i atenta al correu brossa i seguir les indicacions què t’hem explicat a l’apartat de “com lliurar la memòria”,

Què faig amb el certificat de pràctiques?2021-10-28T17:51:18+02:00

El certificat de pràctiques, què el trobaràs a la pestanya de les pràctiques, és el document on el o la directora de lleure que t’ha supervisat les pràctiques fa la teva avaluació final.

En ser un pdf interactiu, el director/a el pot omplir a ordinador i el pot signar de dues formes, digital o a boli. En funció com ho hagi signat, has de procedir de diferent manera:

  • Signatura digital: pots enviar-ho per correu electrònic al correu general de l’escola.
  • Signatura a bolígraf: ens l’has de portar a l’escola o trametre-ho per correu postal.
    • Si el portes a l’escola, no fa falta que estiguem oberts, el pots deixar a la bústia.
    • Si el remets per correu postal, aconsellem fer-ho per correu certificat, ja que des de l’Escola Educa, no ens fem responsables de les demores o pèrdues que pugui tenir correus.

ATENCIÓ: cap memòria serà vàlida sense el certificat de pràctiques. Veuràs que a la resposta automàtica de la memòria t’ho recordem, però és un recordatori genèric, si tu ja ens l’has remès, no fa falta tornar-ho a fer.

Com i quan he de presentar la memòria?2021-10-28T17:46:14+02:00

Et recordem que tenim 3 convocatòries durant l’any per tal de presentar la memòria: 15 de gener, 15 d’abril i 15 d’octubre.

Aquestes dates són dates límit per accedir a cadascuna de les convocatòries. Això vol dir, que pots lliurar la memòria quan vulguis, i entrarà en la convocatòria que hi hagi a continuació més pròxima, però, et recordem, que fins a la data de la convocatòria no comencem a corregir cap memòria. Exemple: si lliuro la memòria el 20 de desembre, la convocatòria en la qual entraria és la del 15 de gener, i l’equip de l’Escola Educa, començarà a corregir memòries a partir del 15 de gener.

La memòria, tal com tens explicat al guió, s’ha de lliurar en format digital, concretament en pdf, i el nom de l’arxiu ha de ser el teu nom i cognoms. Exemple: Rius_Rius_Joan

La memòria l’has d’enviar a memoria@escolaeduca.org i quan l’enviïs, rebràs un correu electrònic de resposta automàtica confirmant la recepció. Si no el reps en uns minuts, revisa el correu brossa. ATENCIÓ: les persones que tingueu un correu hotmail, afegiu a la vostra llibreta d’adreces el correu de memòria abans de trametre-la, ja que hotmail té uns filtres diferents de correu brossa i podria ser que no us arribés. T’aconsellem, que si tens un correu que no sigui hotmail, l’utilitzis per trametre la memòria.

Què he de fer a la memòria?2023-03-29T11:48:17+02:00

La memòria de pràctiques és un treball personal per plasmar el projecte on has estat desenvolupant les teves pràctiques i, juntament amb el certificat de pràctiques signat pel director/a de lleure, tancar l’avaluació del teu procés formatiu.

Per això, el què et demanem, és que la memòria sigui una feina personal, què desenvolupis durant les pràctiques i no la deixis per al final.

A continuació tens un guió (orientatiu, pots posar i treure alguns aspectes en funció del projecte on hagis desenvolupat les pràctiques) què t’ajudarà en la seva elaboració.

Inscriu-te a la nostra newsletter

    Go to Top